Sunday, October 31, 2010

ape la nk jadi eh?hmm

Dulu mase zmn sek,cita2 aku nak jadi polis. Nanti leh tanggap orang jahat sumbat dorg dalam penjara. Best, dapat nama di mata masyarakat. Nasib ada, leh kawen dgn golongan cantik. Hihihi...Tapi tu dulu, impian dulu dulu yang dah berlainan versi di mata masyarakat. Masyarakat hari ni dah x pandang semua tu. Mereka kutuk polis, kutuk kaw kaw punya. Bila terhantuk hilang barang mana dorg tuju? Balai polis gak... So nak jadi polis bole, tapi kena tahan maki la zaman skrg masyarakat dah tak pandang sangat dah kecuali ada kecemasan je.
OKAY TAK NAK DAH JADI POLIS

OK aku nak jadi cikgu. Nanti leh mengajar budak budak sekolah. Didik mereka dengan tarbiah yang betul. Biar mereka jadi orang bukan orang-orang. Kalo dorg degil aku rotan, kalo melawan aku lempang. Best, ada lesen leh lempang student yang wat salah. Bukan lempang kosong, lempang nak suh dorg majukan diri sendiri untuk masa depan mereka. Tapi, zaman skrg masyarakat dah tak pikir camtu. Masyarakat akan saman kau kalo kau lempang anak dorg. Mereka dah educated. Takde hak dalm undang undang leh lempang student. Tu budaya. Budaya lama, yang dah tak praktikal untuk diamalkan zaman sekarang. Silap aribulan, kau kena saman. Baik ko tukar cita cita kau jadi nelayan.
OKAY TAK NAK DAH JADI CIKGU

Uih, kalo jadi askar orait tak? Leh aku memburu. Badan jadi tough nanti ramai awek jato cinta. Tu lom kira jantan jantan kemaruk seks sesama jenis lagi, sure hot stuff ah! Best! Apa yang best, nanti ko duk terperap dalam utan. Orang xde nak nilai dan hargai ko kalo xde kecemasan. Silap silap orang cakap "ouh, just perajurit je ke..." lagi dasyat kalo orang tanye "ni keje camni leh kaya raya ke". Naya.
OKAY TAK NAK DAH JADI ASKAR

Kalau camtu aku nak jadi usahawan berjaya. Nanti leh tolong rakan rakan yang kesempitan, membantu rakyat menaikkan taraf hidup dari segi ekonomi. Elok elok, leh dapat title "dato" hihihi... toksah la, kalo dah terlalu berjaya nanti orang mark bawak g Banting kang naya. Nanti tinggal serpihan tulang je. Ugh seram.
OKAY TAK NAK DAH JADI USAHAWAN


Abes, aku nak jadi ape?
Rasenye,Jadi seorang manusia yang berkhidmat untuk ibu dan bapa je la... =)

4 comments: